REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

20191817161514

Uredništvo

Senator John Kennedy: »ZDA so ustanovili geniji, vodijo pa nas idioti!«

Zaradi spora med republikanci in demokrati ob prvi obletnici Trumpove izvolitve je ameriška vlada znova ostala brez denarja, predsednika ZDA pa najbolj jezi možnost, da bo zaradi političnih prepirov zgrešil lastno zabavo na posestvu v Floridi, ki je namenjena zbiranju donacij za njegovo ponovno izvolitev.

Britanski učitelj v mošeji obtožen radikalizacije in urjenja učencev

Umar Ahmed Haque, učitelj v mošejski šoli v Londonu, se trenutno nahaja na sojenju pred britanskim sodiščem, obtožen radikalizacije in urjenja učencev, kot tudi načrtovanja terorističnih napadov v Londonu.

Najbolj znani nemški džihadist, nekdanji raper, domnevno ubit v Siriji

Denis Cuspert, bolje poznan po svojemu raperskemu imenu »Deso Dogg«, ki je bil najbolj znani nemški džihadist, je bil domnevno ubit v Siriji.

Sovražil komuniste, a popival s Stalinom: Churchill in Sovjetska zveza

Sir Winston Churchill, milo rečeno, ni bil največji ljubitelj Sovjetske zveze, a se je hkrati zavedal, da lahko zavezniki le skupaj porazijo Hitlerja. Za dobre odnose je enkrat celo pil s Stalinom.

Rešite »Trumpov psihološki test« in ugotovite, ali ste morda tudi vi »stabilen genij«!

Predstavljamo vam psihološki test, ki ga je rešil Donald Trump in z njim dokazal, da je mentalno popolnoma zdrav. Če zberete 30 točk ali pa le nekaj manj lahko sedaj tudi vi dokažete, da ste »stabilen genij.«

Nemška skrajnodesničarska AfD vložila prvi zakon ... proti beguncem

Alternativa za Nemčijo (AfD), ki je septembra lani uspela vstopili v Bundestag, je vložila prvi predlog zakona v tej zakonodajnem mandatu, pri čemer želijo za vedno prepovedati beguncem, da v Nemčijo pripeljejo svoje najožje sorodnike.

Ali bo poljsko-nemški džihadist izročen ZDA, kjer mu grozi doživljenjski zapor?

Christian Ganczarski, ki se trenutno nahaja v francoskem zaporu, je bil eden višjih pripadnikov Al Kajde ter sodeloval pri organizaciji in izvedbi več terorističnih napadov. Trenutno mu grozi izročitev ZDA, kjer se mu obeta doživljenjski zapor.

Delež v Pomgradovi družbi znova roma na dražbo

Izklicna cena za skoraj petinski delež v Pomgradovi družbi ob novem poskusu prodaje na dražbi za 80 tisoč evrov nižja.

Nemška in poljska policija razbila mrežo tihotapcev migrantov

Nemška in poljska policista sta v sredo izvedli serijo hišnih preiskav, pri čemer so aretirali peterico ljudi, ki so osumljeni sodelovanja v ilegalnem tihotaljenju sirskih migrantov v Nemčijo.

Nizozemska izgnala najvišjega eritrejskega diplomata zaradi obdavčenja eritrejskih izseljencev

Nizozemski zunanji minister Halbe Zijlstra je v sredo razkril, da so najvišjega eritrejskega diplomata v državi, odpravnika poslov, razglasili za nezaželjeno osebo zaradi davka, katerega Eritreja nalaga svojim izseljencem.

Smrtno nevarni mikrobi in glivice prežijo na nas iz – pralnih strojev za pomivanje posod

Najnovejša raziskava strojev za pomivanje posod, ki so jo vodili raziskovalci Univerze v Ljubljani, je pokazala, da se v teh napravah skrivajo tudi bakterije in glivice, ki lahko v določenih primerih postanejo celo smrtno nevarne.

Samo v Berlinu se nahaja skoraj tisoč salafistov, od tega skoraj polovica nevarnih državi

Nemška obveščevalna agencija, Urad za zaščito ustave (BfV), je opozorila, da se je število skrajnih islamistov, ki sledijo salafizmu, od leta 2011 potrojilo na skoraj tisoč oseb. Največjo skupino med salafisti predstavljajo ruski državljani.