REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

26252423222120

V objektivu

DZ potrdil poročili o sumu pranja denarja v NLB

"Po preučitvi dokumentacije smo ugotovili, da so odgovorni v politiki, uradu za preprečevanje pranja denarja in NLB delovali po znanem načelu nič ne vidim, nič ne slišim," je dejal Anže Logar.

EU po aferi z jajci z 19 ukrepi proti goljufijam s hrano

Slovenija je pri tem spet boljša kot ostali, saj že ima osebo, pristojno za varno hrano; gre za osebo, ki je pristojna za veterinarstvo, zaščito rastlin in varno hrano.

Slovensko-nemška zbornica po volitvah v Nemčiji

"V primeru večjih infrastrukturnih investicij pa si morda kakšne posle kot podizvajalci lahko obetajo tudi slovenska podjetja," so opozorili.

Gasilci pravijo, da imajo dovolj in se odpravljajo na ulice

Za okoli 100 delovnih mest gasilci zahtevajo en plačni razred višje od vladnega predloga. Minister pravi, da sindikat zavaja, gasilci pa napovedujejo protestni shod.

Pri projektu Magna so se začela prva dela na terenu

Delavci državnega podjetja Slovenski državni gozdovi so te dni začeli s sečnjo štirih hektarjev Rogoškega gozda. Prebivalci niso zadovoljni.

Je Iran preko NLB opral milijardo dolarjev?

Nakazila iranske banke, ki naj bi prek NLB oprala za približno milijardo dolarjev, je v dokumentih našla bančna preiskovalna komisija pod vodstvom Anžeta Logarja (SDS).

Kolar Celarčeva: To je pač demokracija

Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov bo danes predvidoma v DZ vložilo 2500 podpisov zaradi dodeljevanja koncesij.

Za nakup Marine Portorož precej zanimanja

Za nakup se zanimata družina Polič in srbski poslovnež Miodrag Kostić, ki je že prevzel Hotel Kempinski Palace.

Iraški Kurdi na referendumu prepričljivo za lastno državo

Referendumu nasprotujejo Iran in Turčija, ZN pa svari, da utegne referendum voditi v nevarno destabilizacijo.

Nacionalni inštitut za zdravje ZDA z največjo zdravstveno študijo

Skušali bodo dati odgovore na vprašanja o tem, kako kombinacija genetike, okolja in življenjskega sloga vplivajo na zdravje ali bolezen.

Evropski dan jezikov priložnost za promocijo kulturne in jezikovne raznolikosti

Svet Evrope je 26. september razglasil za evropski dan jezikov. Z njim želi spodbuditi zavedanje o kulturni in jezikovni raznolikosti, hkrati pa tudi zavedanje, da učenje jezikov.

Merklova: oblikovanje koalicije že v krizi

"Vse stranke imajo odgovornost, da soustvarijo stabilno koalicijo," je dejala po današnjem posvetu vodstva njene Krščansko demokratske unije (CDU).