REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

23222120191817

V objektivu

Ob dnevu Rudolfa Maistra po državi številne slovesnosti

Ob današnjem državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra, bodo po državi potekale številne prireditve v spomin na generala Maistra in njegove borce. V predsedniški palači bo dan odprtih vrat, pred palačo bo postrojena častna straža garde Slovenske vojske (SV).

Brglez začenja dvodnevni uradni obisk na Madžarskem

Predsednik DZ Milan Brglez bo danes v Budimpešti začel dvodnevni uradni obisk na Madžarskem, namenjen krepitvi odnosov med državama in reševanju aktualnih vprašanj manjšin. Med drugim se bo sešel z gostiteljem, madžarskim kolegom Laszlom Köverjem, madžarskim predsednikom Janosem Aderjem in predstavniki slovenske manjšine na Madžarskem

BMW C400X: A je to sploh še "Bavarec"?

Novi skuter, ki prihaja iz bavarske hiše, nosi oznako C400X. Hmmm, torej bo BMW vseeno razširil svojo ponudbo.

Haaško sodišče Mladića obsodilo na dosmrtno kazen

Haaško sodišče je danes bivšega poveljnika vojske Republike srbske Ratka Mladića obsodilo na dosmrtno zaporno kazen zaradi genocida v Srebrenici ter vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti.

Irak bo nadaljeval s plačevanjem odškodnine zaradi okupacije Kuvajta

Komisija za odškodnine OZN je včeraj sporočila, da je Irak pripravljen nadaljevati plačilo odškodnine zaradi škode, povzročene med okupacijo Kuvajta (1990-91).

Trump zagovarja Roya Moora, Trumpova hči ga pošilja v pekel

Zapleti okrog republikanskega senatnega kandidata iz Alabame Roya Moora so segli do družine predsednika ZDA

VS ZN najstrožje obsodil trgovino z ljudmi

Varnostni svet ZN je v torek po odprtem zasedanju soglasno sprejel resolucijo, v kateri je najstrožje obsodil vse oblike trgovine z ljudmi in pozval države k sodelovanju pri izkoreninjenju tega zla.

Zimbabvejski predsednik Mugabe odstopil

Zimbabvejski predsednik Robert Mugabe je danes po 37 letih na oblasti v pismu podal svoj odstop s takojšnjim učinkom, je sporočil predsednik zimbabvejskega parlamenta Jacob Mudenda.

Slovenski znanstveniki odkrili nov gen za prezgodnje staranje

V ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru (UKC) so danes predstavili nov gen za prezgodnje staranje, ki so ga odkrili slovenski znanstveniki in raziskovalci Kliničnega inštituta za medicinsko genetiko UKC v okviru mednarodne raziskave.

Pozeba aprila povzročila za 47 milijonov evrov škode

Pozeba je 21. in 22. aprila povzročila za 46,84 milijona evrov škode, kaže končna ocena, ki jo je danes vlada objavila med svojimi gradivi.

V TOMOSU TEŽAVE S PLAČAMI: Septembrsko dobili mesec pozneje, oktobrska pod vprašajem

Zaposleni v Tomosu so septembrske plače prejeli z enomesečno zamudo, podjetnik Iztok Pikl pa je moral v zameno za 550.000 evrov posojila pri SID Banki zastaviti koprsko družbo, je poročal časnik Dnevnik. Pikl je za STA zanikal, da bi bila družba v težavah.

ICC bi preiskoval zločine ameriških vojakov v Afganistanu

Mednarodno kazensko sodišče (ICC) želi preiskovati morebitne zločine, ki so jih zagrešili ameriški vojaki v Afganistanu, je v ponedeljek sporočilo sodišče.