REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

22212019181716

Zanimivosti

Berlusconi pomotoma uvrstil Rusijo med članice zveze Nato

Bivši italijanski premier Silvio Berlusconi je danes med obiskom v Bruslju Rusijo pomotoma uvrstil med članice zveze Nato.

Ob desetletnici smrti slavnega kavboja in Jokerja Heatha Ledgerja

Na današnji dan pred desetimi leti so v stanovanju v newyorškem predelu Soho mrtvega našli takrat 28-letnega slavnega avstralskega igralca Heatha Ledgerja.

Nemčija: Za nakup vozovnic na vlaku uporabljajo mobilne telefone

Uporabniki nemških železnic vse pogosteje za nakup vozovnic na vlaku uporabljajo mobilne telefone.

Ed Sheeran zaročil svojo izbranko

Britanski glasbenik Ed Sheeran je svoje dekle Cherry Seaborn zaprosil za roko.

Sovražil komuniste, a popival s Stalinom: Churchill in Sovjetska zveza

Sir Winston Churchill, milo rečeno, ni bil največji ljubitelj Sovjetske zveze, a se je hkrati zavedal, da lahko zavezniki le skupaj porazijo Hitlerja. Za dobre odnose je enkrat celo pil s Stalinom.

Melania najbolj priljubljena od Trumpovih

Ameriška prva dama Melania Trump je najbolj priljubljena članica ameriške prve družine, je pokazala raziskava Economista in YouGov.

Kanye in Kim hči poimenovala Chicago

Kim Kardashian in glasbenik Kanye West sta svojo najmlajšo hčerko poimenovala Chicago.

Putin se je ob pravoslavnem prazniku potopil v ledeno jezero

Ruski predsednik Vladimir Putin in številni pravoslavni verniki so se ob praznovanju Jezusovega krsta tradicionalno potopili v ledeno mrzle reke in jezera. V nekaterih delih Rusije so zaradi ekstremno nizkih temperatur, ki so se v Sibiriji spustile do -68 stopinj Celzija, obred odpovedali.

Kako je Rusija vrnila legendarno blagovno znamko vodke iz rok pregnanega tajkuna

Tajkun je pred 15 leti pobegnil iz Rusije, vendar je po vsem svetu nadaljeval s prodajo vodke Stoličnaja. Država si je šele pred kratkim uspela vrniti pravico do te blagovne znamke.

Trump razglasil največje medijske lažnivce prek Twitterja

Ameriški predsednik Donald Trump je v sredo le uresničil napoved in na Twitterju sporočil, da je podelil nagrade najbolj nepoštenim in pokvarjenim medijem. Povezava na republikansko spletno stran s seznamom dobitnikov nagrad, ki so jih kritiki krstili za "trumpije", pa se je skoraj v trenutku sesula.

Ženske v povprečju 18 dni na bolniškem dopustu, moški šest dni manj

Vsaka zaposlena ženska je bila v letu 2016 v povprečju na bolniškem dopustu približno 18 dni, moški pa približno šest dni manj. Največ moških je bilo v letu 2016 na bolniškem dopustu zaradi poškodb in zastrupitev, največ žensk pa zaradi bolezni mišično-skeletnega sistema in vezivnega tkiva, so zapisali na Statističnem uradu RS (Surs).

Severna Koreja ponudila 230-člansko navijaško ekipo

Severnokorejski Pjongjang se je ponudil, da bi na bližnje zimske olimpijske igre v Južno Korejo poslal 230-člansko ekipo navijačev pon-pon, tudi marca pa bi na paraolimpijske igre v Pyeongchang poslal svojo delegacijo športnikov, danes pišejo južnokorejski mediji.