REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Dnevni pregled novic

27262524232221

Zanimivosti

NFL in Facebook sklenila sodelovanje

Vodstvo lige ameriškega nogometa NFL in družbenega omrežja Facebook sta obelodanila načrte, da bodo na omenjenem omrežju uporabnikom ponudili povzetke tekem.

Princ Harry z dekletom Meghan Markle prvič skupaj v javnosti

Britanski princ Harry se je z dekletom, ameriško igralko Meghan Markle v ponedeljek prvič skupaj pojavil v javnosti.

Plača predsednika 5419 evrov bruto

Tisti izmed kandidatov, ki bo po predsedniških volitvah zasedel funkcijo v predsedniški palači, bo na mesec prejemal 5419 evrov bruto plače.

Avstralija namerava vzpostaviti nacionalno vesoljsko agencijo

"Globalna vesoljska industrija hitro raste in ključno je, da je Avstralija del te rasti," je v izjavi za javnost dejala vršilka dolžnosti ministrice za znanost in inovacije Michaelia Cash.

Cene stanovanj v drugem četrtletju višje, v prodajo predvsem rabljene nepremičnine

Cene stanovanjskih nepremičnin so bile v letošnjem drugem četrtletju v primerjavi s prvim četrtletjem v povprečju višje za 4,3 odstotka, povprečje v letu 2015 pa so presegle za 11,4 odstotka. Promet z novimi stanovanjskimi nepremičninami je bil rekordno nizek, število prodaj rabljenih stanovanjskih nepremičnin pa je bilo zelo visoko.

Kakšno strelsko orožje bo uporabljal ruski vojak 21. stoletja?

V bližnji prihodnosti ruska vojska in policija načrtujeta množično posodobitev svojega strelskega orožja. Ta proces se je v nekaterih enotah že začel. Glavni proizvajalec inovativnega orožja in edini opremljevalec ruskega vojaka 21. stoletja je znani koncern Kalašnikov.

Umrla najbogatejša ženska na svetu Liliane Bettencourt

Dedinja kozmetičnega velikana L'Oreal Liliane Bettencourt, ki se je zadnja leta borila z demenco, je ponoči umrla, je sporočila njena družina. Stara je bila 94 let.

Trump "izumil" novo afriško državo in požel nov val posmeha

Ameriški predsednik Donald Trump je v sredo v New Yorku na srečanju z afriškimi voditelji očitno "izumil" novo afriško državo - Nambio.

Najstniki v ZDA za generacijo iz 70. let zaostajajo za tri leta

Današnji najstniki v ZDA so približno tri leta za svojimi vrstniki iz 70. let minulega stoletja, kar zadeva spolne odnose, pitje alkohola in dela za plačilo, je pokazala raziskava.

Začenjajo se 14. evropske noči metuljev

V Evropi danes obeležujemo začetek 14. evropskih noči metuljev, ki jih v Sloveniji prirejata Društvo za proučevanje in ohranjanje metuljev Slovenije in Slovensko entomološko društvo Štefana Michielija.

Hrvaški policist zastavil službeno pištolo

Splitska policija je danes sporočila, da so suspendirali in kazensko ovadili svojega kolega, ker je zastavil svojo službeno pištolo.

Umrl je Rus, ki je rešil svet pred jedrsko apokalipso

V starosti 77 let je umrl Stanislav Petrov, častnik sovjetske armade, ki naj bi preprečil jedrsko vojno z ZDA, je sporočil njegov sin. Petrov je prejel več mednarodnih nagrad, njegovo neverjetno zgodbo pa je opisal dokumentarec Mož, ki je rešil svet.