REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Melania Trump najela direktorico za politiko

Melania Trump najela direktorico za politikoMelania Trump, foto: AP Photo/Jacquelyn Martin

Prva dama ZDA Melania Trump je po dolgih mesecih iskanja v četrtek le našla osebo za položaj politične direktorice, ki bo skrbela za njeno agendo. To bo 27-letna Reagan Thompson, ki je prej delala kot izvršna pomočnica v svetu za nacionalno varnost.

Thompsonova je leta 2012 vodila študentsko skupino v podporo predsedniški kandidaturi republikanca Mitta Romneyja, delala pa je tudi kot svetovalka za komunikacije in politiko pri republikanskem kongresniku Miku Pompeju, ki je v vladi Donalda Trumpa prevzel položaj direktorja obveščevalne agencije Cie.

Poleg Thompsonove je tiskovna predstavnica Trumpove Stephanie Grisham potrdila tudi imenovanje Annie LeHardy na položaj komunikacijske koordinatorke prve dame ter Justina Caporaleja na položaj direktorja operacij. Vsi trije novinci bodo sodelovali pri izdelavi platforme prve dame, ki naj bi bila objavljena v prihodnjih mesecih.

Več člankov od avtorja

Slovenski rokometaši danes v Varaždinu s Čehi

Za slovensko moško rokometno reprezentanco se je torek razpletel sanjsko. Po zmagi nad Španijo z 31:26 je Češka na drugi tekmi skupine II v Varaždinu ukanila Makedonijo s 25:24, po izidu te tekme pa ima Slovenija še vedno možnosti, da se prebije v polfinale ali pa osvoji tretje mesto v skupini, kar ji prinaša tekmo za končno peto mesto.

16 sindikatov javnega sektorja danes stavka

V več delih javnega sektorja je za danes napovedana stavka. Skupaj so se zanjo odločili v 16 sindikatih, ki med drugim zahtevajo izboljšanje plač. Stavkovne aktivnosti bodo potekale v državni upravi, vzgoji in izobraževanju, zdravstvu, kulturi, sociali, tudi na javni RTV.

Plače razburjajo

Pred dobrim desetletjem je bila namreč zaposlitev še zadostna varovalka pred revščino. Govorilo se je le o brezposelnih revežih, danes pa govorimo tudi o zaposlenih in upokojenih revežih.

DZ potrdil zakon o Kobilarni Lipica

DZ je danes z 42 glasovi za in tremi proti potrdil novi zakon o Kobilarni Lipica, po katerem se bo dosedanji javni zavod preoblikoval v holding v lasti države, ki bo lahko ustanovil dve odvisni družbi.