REDAKCIJA - KOLOFON

Registracija edicije: Elektronski časopis TATRENUTEK je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Trump odličnega zdravja

Trump odličnega zdravjaREUTERS/Kevin Lamarque

Zdravniški pregled, ki ga je v petek opravil ameriški predsednik Donald Trump, je pokazal, da je 71-letni prvi mož ZDA odličnega zdravja, so po poročanju tujih tiskovnih agencij v petek sporočili iz Bele hiše.

To je bil Trumpov prvi redni zdravniški pregled, odkar je lani prevzel položaj. "Predsednik je odličnega zdravja," je po navedbah Bele hiše sporočil Trumpov zdravnik Ronny Jackson po pregledu v vojaškem zdravstvenem centru Walter Reed blizu Washingtona. Dodal je, da bo podrobnosti o pregledu podal v torek.

Trump se je sicer prejšnji teden v odzivu na knjigo, ki ga opisuje kot intelektualno in čustveno neprimernega za predsedniški položaj, označil za "stabilnega genija".

Po napovedih ne bodo objavili ocen o predsednikovem duševnem zdravju. Trump se je sicer prejšnji teden v odzivu na knjigo, ki ga opisuje kot intelektualno in čustveno neprimernega za predsedniški položaj, označil za "stabilnega genija".

Trump je po pregledu pomahal novinarjem pred zdravstvenim centrom, ni pa želel odgovarjati na novinarska vprašanja. Zatem je odpotoval v Palm Beach na Floridi.

Po navedbah tiskovne predstavnice Bele hiše Sarah Sanders je Jackson zdravnik ameriških predsednikov tretji zaporedni predsedniški mandat, kar pomeni, da je bil tudi zdravnik prejšnjega predsednika Baracka Obame.

Trump je lani prisegel na položaj kot najstarejši ameriški predsednik ob začetku prvega mandata. Prejšnje poročilo o njegovem zdravju je še pred volitvami izdal njegov osebni zdravnik Harold Bornstein septembra 2016 in poudaril, da bo Trump "najbolj zdrav posameznik med vsemi, ki so bili kdajkoli izvoljeni".

Ameriški predsednik se naj sicer ne bi ukvarjal s športom z izjemo golfa, najraje pa naj bi imel hitro hrano in manj kalorične gazirane pijače. Njegovi starši so dolgo živeli.

Več člankov od avtorja

Peter Prevc: Boj s samim sabo je najtežji

Peter Prevc je na posamični tekmi na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v nemškem Oberstdorfu s šestim mestom izenačil svoj najboljši dosežek sezone, ki prihaja prav pred februarskimi olimpijskimi igrami v Južni Koreji.

Norvežan Tande svetovni prvak v smučarskih poletih, Prevc šesti

Norvežan Daniel Andre Tande je v Oberstdorfu postal svetovni prvak v smučarskih poletih. Tande je v treh serijah - zadnjo so zaradi premočnega vetra odpovedali - poletel 212, 227 in 200 m ter zbral 651,9 točke.

Srebro je osvojil Poljak Kamil Stoch s 638,6 točke, bron pa Nemec Richard Freitag s 627,6. točke. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na šestem mestu.

Židan o prehranski varnosti

Ob robu sejma Zeleni teden v Berlinu je danes v okviru globalnega foruma za hrano in kmetijstvo potekal berlinski vrh kmetijskih ministrov, na katerem je bila ena od glavnih tem prehranska varnost.